lunes, 17 de octubre de 2011

EL CONCEPTE HOLÍSTIC DE L´ODONTOLOGIA


Abans que l'alta tecnologia fes la seva aparició en el mon de la medicina, els metges acostumaven a considerar la boca i tot l'aparell estomatognàtic a l'hora de diagnosticar i tractar persones que patien diferents tipus de malalties. Moltes vegades arribaven a la conclusió  que un problema concret de salut era provocat o influenciat per un problema dental o de la zona de la boca ( el que anomenem àrea del trigemin). Per tant, decidien tractar un problema bucodental buscant la sol.lució d'una determinada patologia que es manifestava en qualsevol altra part del cos. La boca era integrada en el tot. L'exponent recent més evident d'aquesta pràctica va ser el Dr. Ernest Adler, un dentista Alemany instal·lat a Lloret de Mar, on va passar la major part dels seus anys professionals. Ell va desenvolupar tota aquesta visió de la boca com relacionada amb la totalitat, amb tot l'ésser humà. Va tractar milers de malalts referits per col.legues metges de l'època, que no trobaven sol.lució als patiments dels seus pacients, fins que ell diagnosticava el que es va anomenar "focus dental o de l'àrea del trigemin", produint-se la curació de la malaltia quan es tractava aquest focus. Aquest coneixement i els fruits de les seves investigacions es troben recollits en un llibre, testimoni de la gran feina que va fer per les persones, i que es pot descarregar gratuïtament per Internet. (www.terapia-neural-dental-adler.com)
El seu treball va quedar sorprenentment oblidat quan ell va morir, i es des-de fa pocs anys que reneix de la ma de l'anomenada odontologia neurofocal: buscar com es relaciona la boca i els seus problemes amb malalties generals, i prevenir o tractar el que calgui per mantenir o restaurar l'equilibri global de tot l'organisme. 
L'odontologia neurofocal es part integrant del concepte d´odontologia biològica, o també anomenada odontologia holística. Biològica vol dir a favor de la vida, promotora de salut.                   L'odontologia biològica  té en compte un aspecte fonamental: tot allò que fem a la boca te una repercussió en tot l'organisme. Per això inverteix molt d'esforç en la informació i en l'encoratjament de pràctiques que promouen salut ( la millor odontologia es la que no cal fer), ja des-de l'edat infantil. Peró si s'ha d'intervenir perquè ja hi ha problemes, es tracta de ser el menys invasiu possible per tal de no pertorbar l'equilibri del sistema. 

Testar, mitjançant la kinesiologia i                               l´electroacupuntura de Voll, per tenir en compte quin tipus de materials es poden posar a la boca    d´una persona en concret ( no tothom tolera els mateixos materials, doncs cada organisme es únic i diferent), i determinar si algun dels materials que ja hi porta influeixen negativament en la salut; no utilitzar metalls com a norma general ( encara que es pot valorar, per exemple els risc/ benefici            d´utilitzar metalls com el titani); ajudar a les funcions biològiques a fer el que ja saben fer, orientant la majoria de prescripcions cap a l'homeopatia, els elements traça, la homotoxicologia, els olis essencials d'us terapèutic i les esencies florals, mesures de naturopatia i higiene de vida, revisió d'hàbits dietètics i de les influències de l'entorn. 
Es prescriuen fàrmacs de síntesi química només quan es considera estrictament necessari, valorant sempre cada cas individualment.
Les anomalies de l'oclusió i de la masticació, tremendament freqüents, , essent responsables de molta part del dolor crònic craneofacial s´han     d´estudiar a fons, fent ús habitualment de disciplines amigues com            
l´oclusoposturodoncia, la rehabilitació neuro-oclusal, l'osteopatia o la fisioteràpia. 
La teràpia neural també juga un paper primordial en l´enfoc terapèutic, buscant el reordenament del sistema mitjançant la neutralització de focus irritatius existents en tot el cos.
Tota una mirada integral que comença a la boca, però comprèn el tot. 
Una visió de l´odontologia que s´escapa de la concepció mecànica habitual, i fa del dentista un orientador, i de cada persona un co-responsable de la seva pròpia salut.


ASWANI H&H CENTRE
Odontologia biològica i neurofocal
Plaça Catalunya 28 3er
Girona 
972228910


No hay comentarios:

Publicar un comentario